Valoració de la FE-CCOO de la suspensió de les classes

  24/03/2020.

  Estem vivint un moment sense precedents i la FE-CCOO vol valorar en primera instància el treball que els professionals sanitaris i no sanitaris estan fent per fer front a l’epidèmia del coronavirus COVID-19.

  En aquest sentit, davant la decisió anunciada per la Presidenta del Govern de les Illes Balears de suspendre les classes a partir de dilluns, la FE-CCOO celebra la mesura adoptada i entén que és necessària. Tot i això rebutgem el fet que els docents hagin d’assistir als centres educatius enlloc de fomentar el teletreball com recomanen les autoritats sanitàries.

  No entenem aquesta decisió ja que per una banda el treball que poden fer els docents als centres, el poden fer des de casa evitant així un possible contagi. A més hem de tenir en compte també que hem de protegir la salut de persones amb risc com per exemple les que pateixen algunes patologies, dones embarassades o aquelles persones que s’han de fer càrrec dels menors.

  A més la suspensió de les classes no afecta únicament al col·lectiu docent sinó també a altres col·lectius com per exemple personal de neteja, ATEs, serveis d’administració, transport escolar, etc… S’haurà d’avaluar i decidir quin impacte tindrà la mesura en aquests col·lectius. També caldrà tenir cura dels col·lectius més precaritzats i altament feminitzats com és el de les educadores de la primera etapa d’educació infantil.

  Des de la FE-CCOO no entenem perquè s’ha pres aquesta mesura sense reunir als sindicats docents ni al comitè de prevenció i salut laboral com sí que s’ha fet a la majoria de comunitats autònomes.

  Queden molts interrogants i per tot això esperem que la Conselleria es replantegi la situació i demanem que convoqui una mesa d’urgència per aclarir tots aquests temes.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.