ARA ELS TOCA ALS EMPRESARIS NO ESCATIMAR ESFORÇOS

  • CCOO de les Illes Balears valora les dedes d'atur i afiliació a la seguretat social de maig de 2020

CCOO fa una crida als empresaris de les illes perquè s’impliquin de bon de veres i desafectin tots els treballadors necessaris per a recuperar la normalitat econòmica al més aviat possible.

02/06/2020.

URL | Código para insertar

Segons les dades fetes públiques avui pel Ministeri d’Ocupació, Migracions i Seguretat Social, al mes de maig l’atur registrat es xifra en 74.689 aturats. Respecte al mes d’abril la desocupació puja un 2,95% (+2.147) i per comparació amb el maig del 2019 l’augment se situa en el 92,02% amb una pujada de 35.792 aturats.

Per sectors, l’atur augmenta, en nombres absoluts, a Agricultura (+36), a Indústria (+61), a Serveis (+1.778), i Sense Ocupació Anterior (+303); i disminueix a Construcció (-31) .

En el cas de les afiliacions a la Seguretat Social les Illes Balears compten amb una mitjana mensual de 487.140 afiliacions, de manera que la taxa de variació anual se situa en el -12.62%. En nombres absoluts la baixada anual en el nombre d’afiliacions ha estat de -70.329. Pel que fa a l’evolució mensual es registren un total de +26.290 afiliacions més, una xifra que resulta en una taxa de variació del +5,70%.

La conjuntura laboral es completa amb les dades de contractació registrada. Segons les dades del Ministeri, al llarg del mes de maig s’han registrat a les Illes un total de 11.283 contractes, dels quals el 79,76% són temporals i només el 20,24% són indefinits.

Respecte al mes de maig de l’any 2019 la variació del nombre de contractes és negativa
(-57.389; -83’57%) encara que respecte al mes d’abril la contractació ha augmentat un 29,79% (+2.590).

Les dades de contractació i d'afiliació a la Seguretat Social mostren que hem tocat fons en aquesta fase d'extinció i suspensió de contractes provocada per la COVID-19.

Durant aquests mesos de confinament, Govern i agents socials han estat treballant de manera conjunta per a protegir tant a les empreses com al nombre més gran de treballadors i treballadores.

S'ha fet un gran esforç per a ajudar les empreses a superar aquest moment d'aturada econòmica i per a incloure al nombre més gran de treballadors i treballadores en els ERTEs.

No obstant això, per a CCOO és el moment d'iniciar l'activitat laboral i que s'incorporin als llocs de treball no sols els treballadors imprescindibles sinó tots els que siguin necessaris perquè es puguin desenvolupar amb normalitat totes les activitats.

Des del sindicat fem una crida als empresaris de les illes perquè s’impliquin de bon de veres i desafectin tots els treballadors necessaris per a recuperar la normalitat econòmica al més aviat possible.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.