CCOO EXIGEIX LA PROTECCIÓ DE LA CLASSE TREBALLADORA DE LES ILLES

  CCOO sol·licita que com més aviat millor, es faci oficial la prolongació dels ERTOs durant el temps que sigui necessari, davant la impossibilitat que les treballadores i els treballadors es puguin incorporar als seus llocs de feina i puguin cotitzar el temps suficient per accedir a prestacions

   

  04/08/2020.

  URL | Código para insertar

  Segons les darreres dades fetes públiques avui pel Ministeri d’Ocupació, Migracions i Seguretat Social, al mes de juliol el nombre de persones aturades registrades ha estat de 71.547. Per comparació, al mateix període de l’any 2019, l’atur registrat puja un 90,77% amb un saldo anual de +34.042 desocupats. Quant a la variació mensual, l’atur ha disminuït en un -3,70% i en total es registren 2.746 aturats menys.

  Per sectors, l’atur augmenta, en nombres absoluts, a Agricultura (+912), a Indústria (+3002), a Construcció (+8659) a Serveis (+55.020), i Sense Ocupació Anterior (+3.954) .

  En el cas de les afiliacions a la Seguretat Social les Illes Balears compten amb una mitjana mensual de 507.973 afiliacions, de manera que la taxa de variació anual se situa en el -14.19%. En nombres absoluts la baixada anual d’afiliacions ha estat de -83.993. Pel que fa a l’evolució mensual es registren un total de 12.768 afiliacions més, una xifra que dona com a resultat una taxa de variació del +2,58%.

  La conjuntura laboral es completa amb les dades de contractació registrada. Segons les dades del Ministeri, al llarg del mes de juliol s’han registrat a les Illes un total de 33.816 contractes, dels quals el 84.1% són temporals i només el 15.9% són indefinits. La contractació ha disminuït en relació al mateix mes de l’any passat un 43, 36%, el que suposa 25.884 contractes menys.

  Les dades publicades avui estan lluny de ser els que correspondrien a un mes de juliol normal a les nostres illes en les quals l'activitat turística està a ple rendiment i, per tant, les afiliacions a la Seguretat Social són màximes.

  Segons el sindicat, a conseqüència del confinament i de l'evolució que està tenint la pandèmia, l'activitat no es recupera i molts establiments que estaven pensant a iniciar la seva activitat, estan tancant definitivament.

  Davant aquesta situació tan crítica i excepcional, CCOO sol·licita que com més aviat millor, es faci oficial la prolongació dels ERTOs, no sols fins a la finalització de la temporada, sinó durant el temps que sigui necessari. Amb aquesta mesura molts dels més de 90.000 treballadors i treballadores que encara queden en ERTO, i els que no han cotitzat el temps suficient per a poder tenir prestacions, puguin subsistir fins a l'inici de la pròxima temporada.

  També volem insistir en la necessitat d'elaborar un Pla d'Ocupació post COVID en el qual intervinguin els sectors públics i privats per a generar llocs de treball estables i de tot l'any.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.