Comissions Obreres de les Illes Balears | 15 de juliol 2024.

El Parlament de les Illes Balears acull la jornada sobre el sindicat com actor institucional

  CCOO subratlla la importància d'una eina que ha permés aconseguir acords que beneficien a milions de persones a Espanya, com la reforma laboral, les pujades del SMI, els ERTO durant la crisi del coronavirus o la més recent reforma de les pensions.

  24/04/2023.
  Participantes en la Jornada

  Participantes en la Jornada

  El Parlament de les Illes Balears va acoolir la jornada 'El Sindicat com actor institucional', organitzada pel sindicat Comissions Obreres a les Illes Balears.

  L'acte s'ha iniciat amb les paraules de benvinguda del president de la Cambra, Vicenç Thomas. El president ha manifestat que els sindicats són molt necessaris pel desenvolupament social i econòmic de les nostres Illes, com a òrgan de defensa i promoció dels interessos dels treballadors.

  A continuació, en l'acte de benvinguda, també ha intervingut el secretari general de CCOO, José Luis García, qui ha explicat l'objectiu de la jornada. 

  To seguit , la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha exposat la ponència "Els assoliments del diàleg social a Balears".

  A continuació, la secretària de Participació Institucional i Moviments Socials de CCOO, Carmen Vidal, ha parlat sobre "El sindicat com a actor institucional". I, seguidament, el president del CES-Illes Balears, Rafel Ballester, s'ha referit al paper del Consell Econòmic i Social de Balears com a ens generador de consensos.

  Després d'una breu pausa, s'ha impartit la ponència “El funcionament de les institucions polítiques en l’Estat espanyol” a càrrec d'Armando Recio, adjunt a la secretaria de Participació Institucional i Moviments Socials de CCOO i, tot seguit, "Els reptes del diàleg social com a instrument d’influència socio-política del sindicat”, a càrrec de José Luis García, secretari general de CCOO de les Illes Balears.