Comissions Obreres de les Illes Balears | 3 de març 2024.

Vota

CCOO DEMANA DIÀLEG AL NOU GOVERN DEL PP

  El nou Govern ha de mantenir el diàleg social amb els agents socials per continuar amb la millora i la protecció de la classe treballadora

  04/07/2023.

  URL | Código para insertar

  Segons les dades fetes públiques avui pel Ministeri d’Ocupació, Migracions i Seguretat Social, al mes de juny l’atur registrat es xifra en 28.324 persones. Respecte al mes de maig l’atur ha davallat en termes absoluts en -476 persones, mentre la variació relativa ha estat del -1,65 %. Pel que fa a la variació anual tenim una disminució del -17,30 % amb un total de -5.942 aturats menys que al mes de maig del 2022.

  En el cas de les afiliacions a la Seguretat Social, la mitjana mensual ha estat de 622.446 afiliacions, el seu nombre creix mensualment un +3,47 % (+20.889 ) mentre la variació anual se situa en un +5 % (+29.659 ). 

  La conjuntura laboral es completa amb les dades de contractació registrada. Segons les dades del Ministeri, al llarg del mes de juny s’han registrat a les Illes un total de 49.221 contractes, dels quals el 74,36% són indefinits i el 25,64% són temporals.

  Com ve ocorrent des de fa mesos, les xifres que s'han publicat avui són molt positives i característiques d'un mes de juny en el qual el sector serveis està a ple rendiment. 

  Per a CCOO, que les xifres d'afiliació a la Seguretat i de desocupació continuïn millorant mes a mes, són fruit de l'aplicació del Pla d'ocupació de qualitat de les Illes Balears, resultat del treball realitzat en la Mesa de Diàleg Social formada pel Govern i els agents socials.

  Un pla d'ocupació que té com un dels eixos fonamentals les polítiques actives d'ocupació, que han permès la formació i la reinserció en el mercat laboral de les illes de totes aquelles persones treballadores que l'han necessitat i que fan que Balears sigui la comunitat autònoma on més es redueix la desocupació i augmenta l'afiliació a la Seguretat Social.

  També insistim que les empreses han de repartir els alts beneficis que estan declarant, entre els treballadors i les treballadores a través de millores salarials i de la contractació de tot el personal necessari per a eliminar les càrregues de treball abusives que molts pateixen.

  Des de CCOO instem el nou Govern del PP a dialogar amb els agents socials integrants de la Mesa de Diàleg social, per continuar amb la millora de la vida de tots els ciutadans. No sols la part de la ciutadania representada pels empresaris necessiten ajudes, com ha dit la candidata a presidenta. Les persones treballadores han de poder accedir a un habitatge digne, a una cistella de la compra a preus assequibles i a uns serveis socials de qualitat que s'han demostrat imprescindibles.