• Territoris
  • Unió Insular d'Eivissa i Formentera
  • Actualitat

Territoris

Documents Territoris

Els augments salarials negociats han afavorit els sous més baixos

En el dia d'avui, el Secretari General de CCOO de les Illes Balears, José Luis García, i la Secretària d'Ocupació i Formació, Yolanda Calvo, han presentat el primer informe de l'any 2020 del Gabinet d'Estudis Sociolaborals del sindicat a les Illes.

Yolanda Calvo Rodríguez

Per CCOO, és urgent reduir la desocupació i afavorir la inserció en el mercat laboral dels joves, els aturats de llarga durada i les dones mitjançant polítiques actives d'inserció sostenibles i ajustades a les especials dificultats d"aquests grups.

Davant la dinàmica econòmica balear basada en la estacionalitat i en contractacions temporals de curta o molt curta durada, CCOO exigeix la millora de la protecció de la classe treballadora tant en el terreny laboral com en el social i un canvi de model econòmic.

Per a CCOO, cal canviar el turisme de quantitat en un breu període de temps, impossible de mantenir per un turisme de qualitat repartit durant tot l'any.

CCOO valora positivament la campanya que la Inspecció de Treball i de la Seguretat Social realitza per a combatre la precarietat laboral, el frau en les cotitzacions a la Seguretat Social i prevenir i avaluar els riscos laborals als quals poden exposar-se els treballadors i les treballadores de la nostra comunitat autònoma.

La secretaria de Mujeres e Igualdad, Elena Blasco Martín, y el secretario general de CCOO, Unai Sordo, han llamado a la participación de mujeres y hombres en las movilizaciones y actos que se convoquen con motivo del 25N, Día Internacional de la Eliminación de la Violencia contra las Mujeres, en el transcurso de la presentación de la campaña "Lo mires como lo mires es cosa de todas y todos. #NoSeasCómplice" que ha puesto en marcha el sindicato para denunciar, ayudar a visualizar y proponer medidas contra la violencia contra las mujeres, "una realidad intolerable e insoportable", según explicó Elena Blasco.

José Luis García, Secretari General de CCOO de les Illes Balears

José Luis García, Secretari General de CCOO de les Illes Balears, valora positivament l'acord signat avui entre el Partit socialista Obrer Espanyol i Unides Podem que permetrà sortir del bloqueig institucional que ha patit el país aquests darrers mesos.

Article de Yolanda Calvo, Secretària d'Ocupació i Formació, publicat a la revista digital Illa Global

Un cop coneguts els resultats electorals del comicis d'ahir, CCOO de les Illes Balears reclama amb contundència un acord de les esquerres per a formar un govern a l"estat espanyol que abordi una agenda social.

José Luis García, secretari geenral de CCOO Illes Balears

Si a més de l'estacionalitat, unim la saturació del nostre model turístic, es fa urgent un canvi d'aquest model en el qual s'ampliï el turisme durant la temporada baixa.

Yolanda Calvo, Secretària d

  • Valoració dades EPA III Trimestre de 2019

CCOO exigeix la creació d'un parc d'habitatge públic que permeti a la classe treballadora amb salaris més baixos sortir de la pobresa.

Cartel de la campaña.

Bajo el lema "El cliente no siempre tiene la razón. Por un lugar de trabajo seguro para las camareras de pisos", la Federación de Servicios de CCOO lanza una campaña, que se enmarca en la 6ª Semana de Acción Mundial por las Camareras de Pisos, contra el acoso sexual que sufren estas trabajadoras por parte de algunos clientes durante el desempeño de su actividad laboral en el sector de hostelería.

José Luis Garcia, Secretari General de CCOO Illes Balears

CCOO insta al Govern i als altres agents socials a treballar, de manera urgent, per un model econòmic que ens doni major independència del producte turístic de sol i platja i afavoreixi la creació d'ocupació de tot l'any i de qualitat.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.